neděle 6. října 2013

Sex and the city III.

Dnes je tu poslední díl recenzí na seriál Sex and the city. Pokud by jste měli nápad na co udělat recenzi příště, napište do komentářů, budeme se těšit :)



Dnes se budu věnovat celému seriálu, ději, postavám všeobecně a taky Vám sdělím můj názor. Ještě než začnu, chtěla bych, abyste měli na paměti, že tyhle recenze jsou naším subjektivním názorem, v žádném případě si nechci hrát na nějakou expertku. Je to spíš o tom, jestli na seriál koukat, jestli se Vám budou líbit postavy a tak.

Jak píše naše chytrá Wikipedia, seriál, odehrávající se v New Yorku, je plný inteligentního humoru, otázek partnerských vztahů, nevěry, sexu, přátelství a v neposlední řadě módních kreací. Ano, módní kreace je fakt dobrý vyjádření toho, co si především Carrie je schopná vzít. Jistě, stala se z ní módní ikona a udávala trendy, ale občas jsem měla pocit, že to přepískla. Inteligentní humor? Ano, seriál je vtipně pojatý, hlavní hrdinky se dostávají do  situací, které by člověk jen tak nevymyslel, a některé hlášky si pamatuju dodnes.

"You have no right to do this. You can't just come and fuck up my life."

Seriál se odehrává v New Yorku, na Manhattanu, tam, kde by chtěla žít každá slečna a psát sloupek do novin. Hlavní hrdinky si žijí poměrně na vysoké noze, přestože Carrie ze začátku řeší nějaké finanční problémy, na jejich bydlení, životní úroveň, či věčné vysedávání v restauracích to vliv nemá.
Pokud bych se měla dopodrobna věnovat partnerským vztahům každé z nich, seděla bych tady asi tak do šedesáti, ve zkratce jsou vztahy každé z nich vyloženy u charakteristik v předchozích dílech, pokud Vás to zajímá dále, nezbyde nic jiného, než se na seriál opravdu podívat.

"God, no. I love alcoholics. I hope to be one some day!"

Jak jsem již psala v prvním díle, seriál se přestal natáčet z důvodu chybějících nápadů jejich tvůrců. Tak za a) nápady jim začaly docházet už koncem 4. řady a za b) nápady natočit ještě dva celovečerní filmy jim nechyběly a to je zajímavý! Bez urážky, ale hodnocení filmů 62% a 47% mluví asi za vše, přitom seriál byl spolu se seriály Tudorovci, True Blood a Hra i trůny chloubou produkce stanice HBO.

"There's two types of guys out there. The ones that hold your hand and the ones that fuck you!"

A tím to Samathiným moudrem končím můj miniseriál o seriálu Sex ve Městě. Pokud Vás to přiměje podívat se alespoň na pár dílů a utvořit si na seriál vlastní názor, pak je můj úkol splněn. Pokud tak učiníte, dejte nám vědět. :) A prosíme, hlásněte pro nás TADY pokud se Vám náš blog líbí. Díky
-Adéla

Žádné komentáře:

Okomentovat